El-installationer på altanen

El-installationer på altanen

Du er landet på denne side fordi du er nysgerrig efter el-installationer på altanen. Du sidder sikkert med mange spørgsmål inde i hovedet lige nu, og jeg håber på at kunne besvare nogle af dem i denne artikel.

Hvilke el-installationer kan laves på altanen?

Der kan laves mange forskellige el-installationer på altanen, som kan dække forskellige behov. Det kunne f.eks. være, at der hurtigt bliver for mørkt ude på altanen, og du er træt af at slæbe en lampe ud og ind heletiden. I det tilfælde kunne det være smart at få installeret belysning ude på altanen, som du kan slukke og tænde efter behov. Det kunne også være, at du har en lavthængende altan, som udgør en mulighed for indbrudstyve. I sådan en situation kunne det være praktisk at få monteret overvågningskamera ude på altanen, så du er tyverisikret.

Den mest typiske el-installation at få lavet på altan er ganske enkelt at få opsat stikkontakter. Det er ikke alle lejligheder med egen altan, som også har adgang til strøm ude på altanen. Derfor bøvler mange altanejere med at tage en forlængerledning med ind og ud ad altanen, for at få strøm derude. Slip for det besvær ved at få installeret udendørs stikkontakter på altanen.

Hvilke el-installationer må du lave selv?

Det kan være lidt svært at finde rundt i hvad du selv må rode med, og hvad du skal have en elektriker til at hjælpe dig med. Du må f.eks. gerne selv opsætte overvågningskameraer, men du må bestemt ikke begynde selv at installere stikkontakter ude på altanen. I det tilfælde skal du få en autoriseret el-installatør tl at komme, og hjælpe dig.

Hvor får jeg fat i en autoriseret elektriker?
Vores anbefaling er klar: gør brug af hjemmesiden 3ElektrikerTilbud.dk. På hjemmesiden får du mulighed, for at indtaste din by eller postnummer, og få en liste over lokale elektrikere, som du kan tage fat i. 

Du har også muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på en elektriker. Det fungerer således, at du udfylder formularen med kontaktoplysninger og en kort opgavebeskrivelse. Herefter skal du bare læne dig tilbage, mens de tager kontakt til 3 elektrikere i din by med din opgave, og får dem til at komme med et tilbud på den.