Altanplanter

Rigtig mange har et ønske at have planter eller blomster på deres altan. Det er dog ikke alle blomster og planter, der egner sig lige godt til at være på en altan.

Derfor er det vigtigt, at du vælger gode altanplader, som er egnet til at være plantet i fx blomsterkasser e.l. på en altan. Heldigvis er der rig mulighed for at købe altanplanter online, hvor du naturligvis også kan finde et stort udvalg af velegnede altanplanter.

Hvilke planter egner sig til altanen?

Når du skal vælge planter til din altan, handler det i høj grad om smag og behag. Blandt andet skal du gøre op med dig selv, om du er mest til blomster, krydderurter, frugt eller grønt. Det kan også være, at du har et ønske om at kombinere det hele.

Hertil er det også vigtigt, at du sørger for at have med i dine tanker, at solen i høj grad er afgørende for, hvilke planter, der egner sig til at være plantet på din altan. Derfor er du også nødt til at vælge dine planter, blomster mv. ud fra, hvor meget sol, der er på din altan.

Når du skal vurdere, om du har en solrig altan eller ej, skal du vurdere det ud fra, hvor mange timers middagssol, der rammer din altan. Det skyldes, at det ikke altid vil være nok for dine planter, hvis de kun får morgen- og aftensol. Derfor bør du altid tage udgangspunkt i middagssolen.

Derudover er det også en god idé, at du sørger for at vælge dine planter ud fra læforholdene på din altan. Hvis du har en altan, hvor der er meget vind, nytter det fx ikke, at du vælger spinkle planter. Hvis du gør det, så risikerer du nemlig, at de bliver ødelagt af den kraftige vind, der er på din altan.

I en sådan forbindelse vil du være markant bedre stillet ved at vælge enten lave vækster eller kompakte planer, der byder på kraftige grene. Heldigvis er der masser af muligheder for at finde denne type planter, blomster osv.

Vil du gerne have blomster på altanen?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der kan være flere årsager til, at man gerne vil have planter eller blomster på sin altan. For nogen handler det om, at det giver dem mulighed for at dyrke krydderurter, grøntsager e.l. For andre handler det blot om, at de gerne vil have noget pænt at se på.

Er du en af dem, der hører til den sidste gruppe, så skal du naturligvis gå efter blomster. Hvis du finder de rette blomster, kan du nemlig vide dig sikker på, at de vil kunne give dig en altan, der er både indbydende og smuk at se på.

I denne sammenhæng er det dog også vigtigt at pointere, at det ikke er alle blomster, der er egnede til at blive brugt på en altan. Hvis du skal vælge blomster til din altan, er det derfor vigtigt at have dette in mente, så du ikke ender med at købe blomster, der ikke kan trives på din altan.

Mængden af sol er afgørende

Har du en meget solrig altan, så kan du glæde dig over, at de fleste blomster kan trives på din altan. Det er noget andet, hvis du har en altan, der ikke byder på specielt meget middagssol. Hvis det er tilfældet, er du nødt til at finde en række blomster, der kan tåle at være i skyggen i løbet af dagen.

Vær dog opmærksom på, at det generelt er gældende for altanblomster, at du skal vande dem dagligt i de varme perioder. Ligeledes er det også vigtigt, at du husker, at du skal sørge for at nippe de visne blomster af en gang om ugen.

Ydermere får du selvfølgelig også de flotteste blomster, hvis du gøder med flydende blomstergødning, når du vander dine blomster. Uanset om du vælger blomster eller planter, er det vigtigt, at du også er opmærksom på, at altanplanter vinter behandles på forskellige måder.

Heldigvis er der rigtig mange blomster, der egner sig til at blive brugt på en altan. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt du kan finde frem til en type blomster, som både vil trives på din altan, og som vil tage sig godt ud på den.

Efterlad en kommentar