Altangulv

Altangulvet er en vigtig del af din altan. Det er det, da det har stor indflydelse på den visuelle del af altanen, men det er bestemt ikke den eneste årsag.

Dit valg af altangulv har nemlig også indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse, der er forbundet med det. Derfor er der rigtig mange faktorer, der har betydning for dit valg. Af denne grund er du nødt til at tage dig god tid om at vælge, så du er sikker på, at du får valgt den rette løsning for netop dig.

I og med, at der er stor forskel på, hvad folk har af krav og ønsker, er der heller ikke én type gulv til altan, der er det rette valg. Det rette valg afhænger i høj grad af, hvad man selv har af præferencer, hvorfor man er nødt til at indstille sig på, at man skal være tålmodig og omhyggelig.

Heldigvis kan du glæde dig over, at du naturligvis kan finde noget blandt udvalget, der er som skabt til dig. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt du er nødt til at gå på kompromis med dine ønsker og kriterier. Det er du nemlig ikke, såfremt du blot er realistisk, set i forhold til dit budget.

Du har mange valgmuligheder

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du har mange muligheder, hvis du ønsker at vælge gulv til din altan. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge blandt de mange valgmuligheder.

I denne forbindelse er der selvfølgelig en lang række forskellige ting, der skal tages op til overvejelser. Det er dog især materialevalget, der er afgørende. I denne sammenhæng er der flere forskellige materialer at vælge mellem, hvilket gælder de nedenstående:

Træ

Brædder med en smuk struktur kan gøre underværker for udseendet af din altan. Det er et valg, som de fleste foretrækker, hvorfor det også er noget, der ses på rigtig mange altaner.

Hvis du har i sinde at få træ på din altan, er det dog vigtigt, at du ikke blot vælger en hvilken som helst type træ. Derimod skal du sørge for, at der er tale om en formstabil type træ, der egner sig til det danske klima. Det er nemlig ikke alle træsorter, der er lige godt egnet til det danske klima.

Får du din altan lavet af et reelt altanfirma, er der naturligvis ingen tvivl om, at de vil rådgive om dette. Er det blandt deres sortiment, du skal vælge, vil det være overraskende, hvis du vil blive tilbudt brædder, der ikke egner sig til det danske klima.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvis du vælger et trægulv til altan, skal du være indstillet på at betale. Det er nemlig ikke den billigste løsning.

Komposit

Komposit er også en løsning, der vælges af rigtig mange. Der er flere årsager til, at det er et populært valg blandt danske altanejere. Den primære årsag til er, at det er et gulv, der ligner træ, men slet ikke kræver vedligeholdelse i lige så høj grad, som det er tilfældet med træ.

Eksempelvis er der hverken behov for at skulle male eller efterbehandle komposit. Det er derimod tilfældet, hvis du vælger træbrædder. Rigtig mange beslutter sig derfor for at købe komposit til deres altan, da de ikke ønsker at bruge tid på at holde deres brædder ved lige.

Ikke nok med det, så er der ofte også penge at spare ved at vælge kompositbrædder. De er nemlig ikke lige så dyre i indkøb, som træbrædder. Hvis du ønsker at spare penge, er det derfor oplagt, at du vælger at investere i kompositbrædder til altanen.

Fiberbeton

En fiberbetonplade er en tynd betonplade, der er forsynet med et skridsikkert mønster. Dette er med til at sikre, at altanen får et skridsikkert mønster, som ikke blot giver et pænt og ensartet gulv, men også et vedligeholdelsesfrit altangulv.

Hvis du beslutter dig for at købe en fiberbetonplade til din altan, bliver den leveret med indstøbt afløb. Det er naturligvis en fordel, at det gør sig gældende. Det er dog ikke alle, der mener, at det er en pæn løsning, men det er naturligvis subjektivt. Derfor er det noget, man selv skal tage op til overvejelse.

Det æstetiske skal være i orden

Når du skal vælge gulv til din altan, er det vigtigt at vælge med omhu. Som angivet herover, er der mange ting, der skal være styr på. Blandt andet skal du sørge for, at der er styr på det æstetiske. Dit valg af gulv skal nemlig passe sammen med resten.

Her er det dog vigtigt at huske på, at det ikke blot er selve altanen, det skal passe sammen med. Det er nemlig lige så vigtigt, at det også passer til resten af boligen. Det gør sig gældende, uanset om du skal have din altan monteret på en villa, en etageejendom eller et helt tredje sted.

Rigtig mange tænker dog kun, at det er vigtigt, at deres gulv passer godt til altanen. Mange glemmer dog, at det også er vigtigt at tage højde for, at det skal passe til resten af boligen. Det er en ærgerlig situation, at man ender med at købe gulv til sin altan, som reelt set ikke passer til.

Vil du bruge tid på vedligeholdelse?

Når du skal vælge gulv til din altan, er der – som sagt – et hav af ting, du skal tage højde for. En af de ting, der er vigtig at have med i dine overvejelser, er vedligeholdelsen.

Årsagen til dette er, at der er stor forskel på, hvor meget vedligeholdelse de forskellige gulvtyper kræver. Ser du helst, at du ikke skal bruge for meget tid på dette, er det vigtigt, at du sørger for at have dette in mente, når du skal vælge mellem de mange forskellige muligheder.

Heldigvis er det ganske let at finde altangulv, der ikke er krævende at holde ved lige. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt det er besværligt – eller dyrt, for den sags skyld. I mange tilfælde er det faktisk endda billigere at vælge et vedligeholdelsesfrit altangulv.

Efterlad en kommentar