Tagterrasse

Tagterrasse pris – Få 3 tilbud gratis

Hvad koster en tagterrasse? Hvordan finder jeg den bedste tagterrasse pris? Klik på knappen herunder og få 3 tilbud på en tagterrasse. Det er 100% gratis og uforpligtende.

Få 3 uforpligtende tilbud

En tagterrasse kan være en helt utrolig dejlig investering, som kan nydes mange måneder om året – selv i Danmark! Går du og drømmer om at få bygge en tagterrasse eller er du nysgerrig på, hvad det egentlig koster at få bygget sådan en? Så er du havnet det rette sted.

Læs med her, og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på. Vi guider dig til, hvordan du nemt kan indhente tre uforpligtende tilbud på en tagterrasse.

Det kan nemlig være en god idé at vide lidt om projektets omfang, og hvad du egentlig ønsker, inden du ringer til håndværkerne for at gå i gang. Desuden bør du – efter du kender dine behov – indhente tilbud, så du er sikker på, at du får dine drømme opfyldt til en fornuftig pris.

Beskriv opgaven

Klik på knappen “Få 3 uforpligtende tilbud”. Derefter skal du beskrive din opgave og trykke på indsend.

Du modtager 3 tilbud

Du modtager nu 3 tilbud på din beskrevne opgave. 

Du vælger firma

Du vælger nu det bedste tilbud, hvis du er tilfreds med nogen af dem.

Indhent tre gratis uforpligtende tilbud på tagterrasse

Hvis dine drømme spirer, og dit hjerte banker for at få en tagterrasse, så er du nok også interesseret i at vide mere om, hvad det egentlig vil koste at få realiseret drømmen og bygget en tagterrasse hjemme hos dig?

I så fald bør du på det kraftigste overveje at indhente tre uforpligtende tilbud på at få bygget en tagterrasse. Det er både nemt, hurtigt og helt gratis. Du skal blot udfylde en formular, der tager et par minutter, og så bliver du efterfølgende kontaktet af virksomheder, som gerne vil byde ind på opgaven om at bygge din tagterrasse.

Typisk vil du få information om de tre tilbud sendt på mail, og du kan på den måde gennemgå tilbuddene i ro og mag, og sætte dig ind i forskelle i de forskellige virksomheder, deres priser, metoder og hvordan det kommer til at foregå.

Det er uforpligtende på den måde, at du ikke behøver takke ja til nogen af tilbuddene. Hvis ingen af dem falder i din smag, kan du blot takke nej. Du har desuden altid mulighed for at indhente tre nye tilbud for at se, om andre virksomheder byder ind med en løsning, som passer bedre til dine ønsker. Det kan for eksempel være, at du ved gennemlæsning af tilbuddene er blevet klar over, at dine behov er anderledes. Hvis dette er tilfældet, kan du nemt udfylde formularen en lille smule anderledes, og på den måde indhente nye tilbud igen.

Du kan også vælge at indgå i dialog med en eller flere af de virksomheder, der er kommet med et tilbud, og høre om de kan skræddersy særlige løsninger, som du ikke havde mulighed for at udfylde i formularen.

For at blive klogere på, hvilken løsning der er relevant for dig, kan du med fordel sætte dig lidt ind i fakta om tagterrasser. Vi har gjort det nemt, og samlet relevant information lige herunder.

Få 3 uforpligtende tilbud

Rummelighed, hygge og velvære hele året rundt

En tagterrasse kan på mange måder forskønne tilværelsen, og tage glæden ved udendørs stunder til helt nye højder – bogstaveligt talt. Med en tagterrasse har du mulighed for at nyde overblikket over dit lokalområde på en helt ny måde, hvor du kan føle dig fri og mærke vinden og solen mod ansigtet, selvom du måske bor i byen.

Samtidig har en tagterrasse typisk den fordel, at du ikke er afhængig af, hvornår på dagen du bruger den. Mange altaner har for eksempel kun sol en begrænset del af dagen, men med en tagterrasse har du de bedste forudsætninger for at nyde solen, uanset hvornår på dagen du opholder dig derude.

En tagterrasse er selvfølgelig absolut ideel om sommeren, hvor den kan danne ramme for skønne dage under den lune sol, eller for festlige begivenheder, som trækker ud på de lyse nætter. Men med en tagterrasse kan du også nyde det udendørs Danmark i løbet af de andre sæsoner. Med et tæppe eller en lun sweater, er der masser af muligheder for at nyde både sensommer, efterår og det spæde forår fra en tagterrasse. Du kan også investere i en terrassevarmer, som gør det muligt at nyde denne platform på kølige vinterdage også. Der er en særlig magi i at kunne følge udviklingen af de danske årstider fra en tagterrasse med udsigt til træer, buske og blomster som henholdsvis springer ud, blomstrer, visner og går i hi.

En tagterrasse kan være fundamentet for både uforglemmelige og sociale stunder med venner og bekendte, og kan samtidig være familiens hyggelige tilflugtssted, eller den perfekte oase at nyde en god bog eller dagens avis i ro og mag. Der findes uendelige muligheder for at benytte og få glæde af en tagterrasse, og du har med garanti allerede gjort dig tanker og drømt om, netop hvordan din skal tages i brug.

Nyd en flot udsigt fra en tagterrasse

Fakta om tagterrasser – alternativet til en have i byen

Tagterrasser har eksisteret i mange, mange år i forskellige udtryk og former gennem historien og på tværs af lande og kulturer. Mange steder omkring Middelhavet og Mellemøsten har det for eksempel været populært i mange år at bygge huse med flade tage, og det har givet mulighed for at benytte denne plads til at have en tagterrasse. Årsagen til udbredelsen af huse med flade tage i disse regioner, skyldes blandt andet, at der er mindre nedbør (regn og sne) end i Nordeuropa, hvor husene oftest er bygget med skrånende tage. Men også særligt i storbyer rundt omkring i verden, har tagterrasser i mange år udgjort et skønt og efterspurgt alternativ til en have, som ikke mange byboere har til rådighed. Her har man i stedet løst problemet med nedbør ved at indbygge afløbsrør og tagrender.

Trenden med tagterrasser har nu også for alvor ramt Danmark – og særligt i de større byer som Århus og København. Faktisk er tagterrasser blevet enormt populære i Danmark i løbet af det sidste årti.

Men som mange andre boligdrømme kommer en tagterrasse selvfølgelig også med en pris. Både i forbindelse med det til tider langsommelige og komplekse byggearbejde, men også når det drejer sig direkte om kroner og øre. Det er ingen hemmelighed, at en tagterrasse kan være et af de dyrere boligprojekter. Men stadig vælger flere og flere danskere det til, netop fordi det giver så meget glæde og så mange fornøjelser.

Hvis du ikke har mulighed for at bygge en tagterrasse der hvor du bor, eller ikke har råd til den du drømmer om, kan du måske i stedet overveje en tagaltan. Læs med herunder for at vide mere om, hvad sådan en koster, og hvorfor det faktisk kan være en virkelig god investering.

Læs også om de mange andre muligheder for altaner på 3altantilbud.dk

Tagaltan pris – og hvorfor det er en god investering

Hvor en tagterrasse typisk er placeret på en boligs flade tag, så er en tagaltan et glimrende alternativ til et tag som skråner. På den måde har flere mennesker mulighed for at nyde god udsigt til himmel og skyer, selvom de (som langt de fleste danskere) bor i en bolig med skråt tag.

Samtidig er en tagaltan i mange tilfælde også billigere, fordi den er mindre end en tagterrasse. Et altan priseksempel kan være helt ned til knap 25.000 kr. for en altan, som du får adgang til ved at åbne et tagvindue. Jo større en altan du ønsker, desto mere vil prisen også stige. Et andet altan priseksempel (hvis du er oppe omkring 5-10 kvadratmeter) kan være flere hundrede tusinde kroner, afhængigt af hvor du bor, hvilke materialer der benyttes, og hvilken størrelse du endeligt beslutter dig for.

Selvom en tagaltan stadig koster en del penge, og vil fylde betragteligt i de fleste danskeres budgetter, så kan det faktisk være en utrolig god investering. Lige som andre forbedringer på en bolig (såsom nyt køkken, nyt bad, eller nyt gulv), kan en tagaltan også pynte gevaldigt på ejendommens vurdering, hvis du står og skal sælge på et senere tidspunkt. En tagaltans pris kan altså hurtigt tjenes hjem igen.

En undersøgelse af Homes lejlighedshandel i 2013 viste for eksempel, at kvadratmeterprisen på lejligheder med altan i gennemsnit er 4,3 % højere end lejligheder uden altan. I mange tilfælde kan gevinsten ved salget af lejligheden være i samme niveau som omkostningerne ved at få monteret en altan, og det kan således svarer sig for mange mennesker at vælge denne løsning. Desuden har det vist sig, at lejligheder med altan i gennemsnit sælges hurtigere end altaner uden (11 dage hurtigere i gennemsnit). Disse tal er med til at understøtte altanernes popularitet blandt danskerne, og således kan en tagaltan faktisk være en utroligt god investering i din bolig – særligt hvis du bor i en af de større byer i Danmark.

Når du indhenter tre tilbud fra virksomheder, vil du i mange tilfælde også få et altan priseksempel, altså hvor virksomheder angiver et eksempel på en altan, som har en given pris. Hvis du har særlige ønsker til din altan, kan du tale med virksomheden om dette, og de vil så i mange tilfælde kunne give dig et nyt priseksempel.

Selvom prisen på en tagaltan eller tagterrasse kan variere betydeligt afhængigt af dine drømme, ønsker, behov og nuværende situation, er der dog nogle af posterne, som du kan estimere udgifterne til på forhånd.

Prisen på de forskellige elementer på en tagterrasse er for eksempel typisk således:

  • Op til 40.000 kr. for materialer
  • Op til 25.000 kr. for ekstra isolering og tagunderstøtning
  • Op til 10.000 kr. for rækværk
  • Op til 10.000 kr. for en ny dør
  • Op til 30.000 kr. for opsætning og montering af ny dør
  • Op til 5.000 kr. for nye møbler, pynt og planter

Som det fremgår af dette overslag, kan prisen altså variere ganske betragteligt – fra den billigste ende af alle posterne til den dyreste er en forskel på i alt 47.000 kr. Det er således altid en god idé at sætte sig godt ind i, hvilke type materialer du er interesseret i, inden du bestiller byggearbejdet.

For at have en bedre fornemmelse af dette, kræver det en viden om opbygningen af en tagterrasse. Det kan du læse mere om lige herunder.

pris på en tagterrasse

Sådan er en tagterrasses opbygning

Det kan være en stor beslutning at skulle tilføje en tagterrasse til sin ejendom, og derfor kan det også være gavnligt at vide, hvordan en tagterrasse egentlig er opbygget. Med denne viden har du bedre overblik over, hvordan projektet og byggeriet skal foregå, men du har også bedre forudsætninger for at vælge materialer til din tagterrasse, så du kan skræddersy din terrassedrøm præcis som du ønsker.

Som udgangspunkt er de mest almindelige tagterrasser i Danmark konstrueret som en varmtagskonstruktion med membranen liggende over isoleringen og med en opbygning af trægulv, fliser på flisefødder, fliser på grus eller lignende. En af de vigtigste elementer i opbygningen af en tagterrasse, er afvanding. Det er således vigtigt, at tagvand fra overliggende flader ikke ledes ned mod tagterrassen. Ophobning af vand under tagterrassen kan nemlig fører til alvorlige vandskaber, som kan ødelægge både terrassen og taget på din bolig – i slemme tilfælde fører til, at isoleringen i dit tag bliver beskadiget.

Når det kommer til tagterrassens konstruktion, er der flere ting du skal være opmærksom på. I første omgang er det en god idé at kortlægge, hvad der er muligt at konstruere på den ejendom, du har. Herefter kan du gå i gang med at tegne skitser og drømme dig frem til, hvilke materialeløsninger, du ønsker.

For eksempel vil en tagterrasse på tagpap være en billigere løsning end en tagterrasse på træ. Hvis du i forvejen har en ejendom med tagpaptag, er det dog muligt at lave en tagterrasse konstruktion, hvor selve tagterrassen opføres i træ ovenpå tagpappet. Hvis du vælger denne løsning, skal du dog være opmærksom på, at træterrassen i mange tilfælde ikke må fastgøres direkte til taget, men skal ligge ovenpå pappet – typisk oven på et lag af strøer.

Alt efter hvor mange og hvor komplekse tagterrasse detaljer du ønsker, kan prisen også svinge betydeligt. Hvis du for eksempel ønsker en særlig type rækværk, eller hvis du ønsker at tagterrassen konstrueres med en særlig sjælden eller dyr træsort. Til gengæld kan detaljer på en tagterrasse også være med til at gøre den til helt din egen. Både igennem design og materialevalg, kan du sikre at tagterrassen bliver både personlig og unik. En skøn detalje kan for eksempel være at bygge møbler (typisk bænke eller lignende siddepladser) ind i tagterrassens design. I nogle tilfælde er det også muligt at indbygge en udendørs jacuzzi eller spa direkte i tagterrassen, hvilket for mange er en luksuriøs og vidunderlig detalje.

Mange danskere finder det også interessant at overveje en hævet terrasse konstruktion, hvor terrassen bygges som en tilbygning til ejendommen, og typisk støttes af søjler eller pæle. Denne konstruktion er særligt populær blandt personer, som ejer huse eller lejligheder i stueetagen, hvor en hævet terrasse er bedre muligt end en tagterrasse.

Når det kommer til netop denne udformning, kan der igen vælges mellem flere forskellige materialer, men en hævet træterrasse konstruktion er klart en af de mest eftertragtede. Dette skyldes særligt, at træ er et af danskernes foretrukne naturmaterialer, og det er både let og luftigt i forhold til mange alternativer.

Det mest almindelige alternativ til træ (både når det kommer til en hævet terrasse og en tagterrasse) er sten. Og hvis du står og skal vælge mellem disse to materialer, har du sikkert også gjort dig tanker om hvad prisforskellen egentlig er.

Faktisk behøver der ikke være den helt store prisforskel på en tagterrasse i sten eller træ. Derimod handler det i sidste ende mere om, hvilken kvalitet du ønsker. Du kan nemlig sagtens få både en dyr løsning i træ, og en lige så dyr løsning i sten, mens du også kan slippe billigt fra en tagterrasse i trykimprægneret træ eller en konstruktion med billige betonfliser.

Er du nysgerrig på et overordnet overblik, er her en indsigt i prisforskellen mellem træ og sten:

Træ:

  • Trykimprægneret træ – 25 kr. per kvadratmeter
  • Komposit – 60 kr. per kvadratmeter
  • Træfliser – 100 kr. per kvadratmeter
  • Gran – 200 kr. per kvadratmeter
  • Teak – 500 kr. per kvadratmeter
  • Eg – 600 kr. per kvadratmeter

Sten:

  • Betonfliser – 50-70 kr. per kvadratmeter
  • Natursten – 300 kr. per kvadratmeter
  • Tegl/belægningsfliser – 300-400 kr. per kvadratmeter

Som du kan læse af denne oversigt, så er det muligt at få både træ- og stenløsninger til din tagterrasse inden for det samme budget. I sidste ende handler det blot om, hvilken type tagterrasse du ønsker, hvor høj kvaliteten skal være, hvordan den skal se ud, og hvordan den skal føles at opholde sig på.

Få 3 uforpligtende tilbud

Hvad er en tagaltan – og hvordan er den forskellig fra en tagterrasse?

En tagaltan er en altan, som delvist er bygget ind i en tagkonstruktion. Hvor en tagterrasse normalt er bygget ovenpå et tag, kan en tagaltan således være bygget ind i siden på et tag, hvilket er en smart løsning til alle, som ejer ejendomme uden fladt tag.

En tagaltan kan være både stor og lille, og bygges typisk som et udhæng fra et eksisterende vindue, hvor der så indsættes en dør i stedet. En tagaltan kan være en fantastisk løsning, hvor personer som bor i lejligheder oppe under taget, og ønsker at få mere lys og udendørs liv integreret i deres bolig. Samtidig kan en tagaltan være en fantastisk løsning til dem, der ejer et hus og ønsker en platform højere oppe mod himlen, hvor solen og vejret typisk kan nydes i flere timer om dagen.

For mange kan en tagaltan være en både billigere og mere overskuelig løsning end en tagterrasse, som ofte vil være større, dyrere og et mere omfattende projekt.

Derfor er en tagterrasse populær og ideel i København

En lejlighed med tagterrasse er populær i hele Danmark, men en lejlighed med tagterrasse i København er noget helt særligt.

På blot ti år er antallet af tagterrasser i København og Århus fordoblet. Dette skyldes nok især særligt, at byerne bliver tættere og tættere, og drømmen om frihed og frisk luft og muligheden for et udendørs liv i storbyen stiger.

Ifølge en undersøgelse, som Finans har foretaget af danskernes boligdrømme for fremtiden, så er ”tagterrasse” at finde på top ti over de mest søgte ord i fritekst. ”Udsigt” er på top fire, og begge dele er altså således noget som danskerne vægter utroligt højt, og noget som er meget vigtigt for boligejere og kommende boligejere i disse år.

En af de helt store årsager til, at tagterrassen er blevet så populær i særligt København, skyldes især ønsket om at få mere udeliv i boligen, når en have ikke er tilgængelig. Men også ønsket om bedre udnyttelse af de ofte begrænsede antal kvadratmeter i byen er en dominerende årsag. For mange er en tagterrasse den eneste mulighed for udbygning, som findes i deres bolig, og mulighederne for udnyttelse af arealet på en tagterrasse er også enorme. Hvad end man ønsker en ekstra stue eller lounge til at hænge ud, man gerne vil have et sted med frisk luft og god udsigt, eller man ønsker at anlægge sin egen byhave på taget, så er en tagterrasse en virkelig god løsning.

På grund af den store popularitet og eksplosion i antallet af byggeprojekter med tagterrasser, er der i dag stor mulighed for både at købe en lejlighed med tagterrasse i København, samt at pryde sin egen lejlighed med en tagterrasse i København.

tagaltan

Tagterrasse pris

Prisen på en tagterrasse afhænger af nogle helt fundamentale elementer. De mest essentielle er:

  • På hvilket underlag skal tagterrassen bygges?
  • Hvilke materialer skal tagterrassen konstrueres af?
  • Hvor stor skal tagterrassen være?

I hvor høj grad ønsker du at skræddersy tagterrassen? (for eksempel med detaljer og indbyggede elementer)

En ny tagterrasse kan være en dyr udbygning af boligen, og derfor er det netop også en god idé først og fremmest at overveje disse ting, men også at rådføre sig med professionelle håndværkere og konstruktionsfirmaer, som specialiserer sig i tagkonstruktioner som terrasser.

Er en tagterrasse på fladt tag = tagaltan?

Man siger tit, at kært barn har mange navne, og det samme er tilfælde for tagterrasser og -altaner. Af denne årsag kan der også nemt opstå en smule forvirring om begreberne.

Mange tror fejlagtigt at en tagterrasse på et fladt tag er det samme som en tagaltan, men det er det ikke. En tagterrasse på et fladt tag er blot en tagterrasse, mens en tagaltan typisk monteres på et skråt tag, hvor der ikke er mulighed for at konstruere en konventionel tagterrasse. En tagaltans pris er desuden typisk lavere end en tagterrasse.

nyd din by oppefra

Tagterrasse og regler – sådan holder du dig inden for loven

Inden du kaster dig over at realisere drømmen om din nye tagterrasse, kan det også være en god ting at vide lidt om reglerne for disse.

Som udgangspunkt er det sådan, at der for tagterrasser og tagaltaner gælder de samme regler som for hævede terrasser. Så selvom du har sparet penge på en tagaltans pris, og projektet virker mindre omfattende, skal du altså stadig igennem samme proces rent lovgivningsmæssigt. Reglerne er beskrevet i det som kaldes Bygningsreglementet, som er et reglement for byggeri i Danmark, udarbejdet af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Bygningsreglementet er tilgængeligt på nettet, og reglerne heri omfatter altså både tagterrasser i enfamiliehuse samt i etageejendomme.

I enfamiliehuse er der krav om afstand til skellet, og en tagterrasse må således ikke placeres nærmere end 2,5 meter til skel. I sommerhusområder er afstandskravet det dobbelte (5 meter) – og skyldes særligt ønsket om privatliv mellem naboer. En tagterrasse skal desuden være sikret med enten værn eller rækværk, som skal være minimum 1 meter højt, mens lodrette åbninger i konstruktionen ikke må overstige 120 mm. i bredden.

En af de helt store fordele ved en tagterrasse, er at det ikke tæller med i bebyggelsesprocenten. Det betyder kort sagt, at du gerne må konstruere en tagterrasse, selvom du har udnyttet den maksimale bebyggelsesprocent ifølge din lokalplan.

Hvis du vælger at overdække din tagterrasse, gælder følgende regler:

  • Tagterrassen tæller ikke med i ejendommens etageareal, så længe overdækningen er under 5 % af grundens areal.
  • Hvis grunden er mindre end 300 kvadratmeter, så er tallet fast på 15 kvadratmeter.

Dog skal du være opmærksom på, at en tagterrasse tæller som en ekstra etage. Hvis et enfamiliehus i forvejen er 1½ etage, kan der derfor kun bygges en tagterrasse i begrænset omfang. I mange sommerhusområder er der desuden regler om, at der kun må bygges i en etage, hvorfor en tagterrasse vil være forbudt, idet den tilføjer en ekstra etage.

I forhold til bygningstilladelse, skal du i forbindelse med en konstruktion af en tagterrasse indhente denne fra kommunen. Det skyldes, at en tagterrasse er en væsentlig ændring på huset. Du skal kunne vise kommunen tegninger af, hvordan tagterrassen kommer til at se ud på huset efter byggeriet er fuldendt, og kommunen vil i sin vurdering af dit byggeprojekt særligt vurdere, hvorvidt tagterrassen vil være til gene for dine naboer.

For nogle er reglerne nemme at overskue, mens det for andre kan virke som en klods om benet. Uanset hvad er det godt at have styr på reglerne, og hvis man vil benytte sig af professionel rådgivning (for eksempel en advokat), er det selvfølgelig noget, man skal lægge oveni en tagterrasses eller tagaltans pris.

Inden du bygger – indhent skarpe tilbud via 3byggetilbud

Når du har besluttet dig for at skulle i gang med dit projekt (hvad end det er en hævet terrasse, en tagaltan eller tagterrasse), så er det anbefalelsesværdigt at indhente byggetilbud flere steder fra.

Det gør du nemt via 3byggetilbud, som i løbet af meget kort tid sætter dig i kontakt med virksomheder, som gerne vil hjælpe dig med at realisere dit byggeprojekt.

Du kan benytte denne service uanset om du ønsker en tagaltan, en indbygget tagterrasse eller for eksempel har særlige ønsker til dit projekt (for eksempel glasværn på tagterrassen). Servicen er ideel til dig, som drømmer om nye byggeprojekter, og det er lige meget om du ønsker dig et hus med tagterrasse eller en smuk tagaltan på en lejlighed i storbyen; 3byggetilbud kan hjælpe dig med at indhente de bedste priser og de bedste løsninger.

Med 3byggetilbud kan du også blive klogere på en altans priseksempler, blandt andet igennem en nøje udfyldt formular, hvor du både fortæller om størrelser, materialevalg og placering af din altan.

Tagterrasse pris? Byg en tagterrasse, der passer til dit budget

En tagterrasse kan give masser af glæde hele året rundt. Er du nysgerrig på, hvad et tagterrasseprojekt indebærer og hvad det koster? Læs mere her!

Få 3 uforpligtende tilbud