Parasol til altan

Parasol til altan

Der er intet som at kunne nyde den danske sommer fra sin altan. Men for at få mest ud af denne skønne udendørs platform, kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig en altanparasol.

En parasol har nemlig mange attraktive fordele og funktioner, som kan give dig endnu mere glæde på din altan – og ikke kun om sommeren. En god altanparasol kan blandt andet give dig både tiltrængt skygge, mere privatliv og også indgå som del af en smagfuld indretning i netop din stil.

Hvis du er på udkig efter en ny parasol til din altan, eller bare godt kunne tænke dig at vide lidt mere, så er du kommet til rette sted. Læs med her og bliv klogere på, hvilken parasol der passer til netop din altan, hvilke modeller der er populærere netop nu, og hvordan du får mest ud af alle årstider med en parasol på din altan.

Forskellige parasoller til forskellige altaner

billig altanparasolDer findes et imponerende udvalg af parasoller til altaner i dag, og når man skal finde den rette parasol, er det en god idé at tænke over, hvordan den passer ind på netop ens egen altan.

En parasol er nemlig ikke bare en parasol. De kommer i forskellige størrelser, modeller, farver og udformninger.

Har du for eksempel en lille altan – måske en spansk altan – så kan det være en god idé at vælge en lille parasol, og eventuelt en der kan fæstnes på altanens rækværk. Har du en stor altan, kan det være en god idé at overveje en hængeparasol, som hænger indover de andre altanmøbler og kan give skygge til et større møblement; for eksempel et bord med stole eller en loungesofa.

Parasoller i grå, sort, beige og naturhvid passer generelt ind på de fleste danske altaner med nordisk eller skandinavisk indretning, hvor de komplimenterer enkle træk og andre naturmaterialer.

Gå til butik

Milan hængeparasol – elegant design til den moderne altan

hængeparasol milanDenne smukke parasol er et sandt hit blandt danskerne. Både på grund af den praktiske funktion og den flotte og elegante udformning, der passer godt ind i en moderne dansk indretningsstil.

Denne smarte parasol er en hængeparasol, som gør sig ekstra godt på større altaner, hvor den kan give god skygge over et spisebord for eksempel, og sørge for at alle spisende er godt skærmet for skarp sol. Stokken på denne parasol er fremstillet i aluminium, mens ribber og bærestang er udformet i stål. Parasollens dug er i grå polyester med en kvalitet på 180 gram per kvadratmeter.

Til denne parasol skal du enten købe en fod separat eller bruge fliser eller sandsække for at være sikker på, at den bliver stående selv med vindstød og blæst.

Gå til butik

Lyon parasol – få fransk idyllisk landstil på din altan

lyon parasolHvis du drømmer om varmere himmelstrøg, så behøver du ikke at pakke kufferten lige med det samme. Med denne smukke parasol får du nemlig en herlig portion fransk landidyl direkte ind på din altan, som med det samme får et mere sydeuropæisk udtryk. Med de hvide knaster dinglende fra den lyse parasoldug, er det nemt at blive forført af fransk charme. Parasollen kan indgå som del af et større sydligt tema eller stå som en lækker detalje på en nordisk, moderne altan.

Parasollen er fremstillet i herlige naturmaterialer – lærred og bambus – som komplimenterer hinanden godt, og resulterer i et let og romantisk altanmøbel, som således har både en praktisk og æstetisk funktion.

Den lyse lærredsdug måler 200 cm i diameter, og stokken er 225 cm høj. Denne altanparasol er således god til store eller mellemstore altaner, og kan med fordel indrettes med spændende planter og lyskæder for et endnu mere sydligt udtryk.

Gå til butik

Find den perfekte parasol til din indretningsstil

parasoller fra coop.dkFor at finde en parasol du for alvor bliver glad for, er det en rigtig god idé at overveje, hvordan den skal passe ind i din indretningsstil. I stedet for at købe den første og den bedste (eller billigste), så prøv at spørge dig selv om, hvilken funktion parasollen skal tjene, og hvilken model og farve, der ville passe ind hos netop dig.

Ønsker du for eksempel at kunne sidde ude på din altan til sent på aftenen, hvor solen står lavt på himlen, kan det være en god idé at overveje en parasol med vippefunktion. Vil du gerne have en parasol, der er nem at slå op og ned, så bør du overveje en med krank (et lille håndtag, du drejer på). Kunne du tænke dig ekstra belysning på din altan, kan du vælge en parasol med LED-lys på ribberne.

Tjek det store udvalg og find den helt rette til din stil.

Gå til butik

Parasolbeslag til altangelænderet

Parasolbeslag til altan

Dette parasolbeslag er et innovativt alternativ til det traditionelle horisontale parasolbeslag.

Beslaget griber om altangelænderet og passer til langt flere typer altaner. Beslaget gør ligeledes, at du kan benytte en parasol på altaner hvor pladsen er knap.

Den passer på de fleste altangelændere og giver parasollen den stabilitet den har brug for.

Gå til butik

Disse glæder kan du få ud af en parasol til altan

Der er rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en parasol til altanen.

De primære årsager til, at mange danskere vælger at pryde deres altaner med en parasol disse år er:

Skygge: Det er godt for huden at få en pause fra solen. Skygge er både sundt og behageligt, særligt hvis man kan lide at sidde på sin altan mange timer ad gangen.

Privatliv: Særligt i storbyen kan det være rart at opnå lidt mere privatliv, og det kan nemt gøres med en altanparasol. På den måde er der et mere begrænset indblik fra nysgerrige øjne på jeres altan.

Afskærmning: Det kan også være rart at kunne lukke omgivelserne lidt ude engang imellem. Det kan også give en øget følelse af at have sin egen have, som er lidt mere privat end en altan i en by.

Indretning: Mange vælger også at indrette deres altan, så den reflekterer deres egen unikke stil og personlighed. Her kan en parasol indgå som en flot og elegant detalje, som komplimenterer den øvrige indretning.

For at få endnu mere ud af din parasol på altanen, bør du også overveje smart tilbehør, som i den grad øger glæden ved at have parasol. For eksempel kan du i dag få en smart holder til parasol på din altan, som gør at du for eksempel kan montere den på altanens rækværk. Det sparer også plads.

Derudover kan det være en fordel med en hjul til parasolfod, så parasollen er nem at flytte rundt på. Det kan nemlig være tungt at flytte en rigtig parasolfod i sten, og kan også gøre rigtig ondt at få over fødderne, hvis man ikke passer på.

Gør altanen mere privat med en parasol

Netop tanken om at få lidt mere privatliv på altanen, tiltaler mange danskere. Når man bor i en lejlighed i storbyen, er der ofte ikke mange steder i boligen, som er helt private. Og altanen er sjældent en undtagelse, hvor der ofte ikke er langt til hverken naboens eller genboens ditto. Men faktisk kan du med selv en lille parasol til altanen gøre en kæmpe forskel og opnå mere privatliv. Det er rart at kunne sidde eller ligge på altanen i fred og læse, tage en lur eller slikke sol uden alt for mange nysgerrige blikke. Og hvis du anskaffer dig en lille parasol, kan du samtidig bruge den som strandparasol til sommeren dejlige strandture!

Har du en lille altan, bør du overveje at finde beslag til parasol på altan. Det gør det nemt at fæstne parasollen på altanens rækværk, så du ikke fylder den sparsomme plads op med en klodset parasolfod. Med et altan beslag til din parasol kan du på den måde også vinkle din parasol, så den skærmer op langs rækværket – det giver endnu bedre afskærmning og mere privatliv.

Indret med matchende altanparasol og altanmøbler

Det kan være, at du har været den heldige ejer af en altan i flere år, og derfor allerede har indrettet din altan med din egen stil, som passer til lige netop dig. Derfor kan det være et spændende projekt at skulle finde en parasol, som matcher de resterende altan møbler.

Hvis du for eksempel har indrettet minimalistisk med kvadratiske loungesofaer og stole, så kan en firkantet parasol til altanen gøre underværker for det komplette udtryk.

En altanparasol kan både give kant til en dæmpet indretning eller være mere neutral i sit udtryk blandt farverige møbler. Har du for eksempel en solvogn (eller flere) i neutrale farver, kan det være flot og stilfuldt med en parasol med farvet dug (for eksempel blå, mørkerød eller naturgrøn).

Husk dog på, at farven på parasollens dug også har betydning for, hvor meget sollys den absorberer. En sort eller mørkegrå dug vil som oftest skærme bedre af for solens stråler end en hvid parasol til altanen. Så også denne faktor bør være med i dine overvejelser, når du skal vælge den perfekte parasol til at matche stilen på dine andre altanmøbler.