Altanmøbler for en hver smag

Altanmøbler for en hver smag

Er du den heldige ejer af en altan, så har du sikkert gjort dig tanker om, hvordan du skal indrette den. Læs med her og bliv klogere på, hvilke altanmøbler du skal anskaffe dig, og hvordan du indretter din altan i lige netop den stil, der gør den særlig personlig, unik og netop falder i din smag – både i forhold til selve møblerne, men også materialer og farvevalg.

Langkawi Loungesofa – For ekstra komfort på altanen

Langkawi LoungesofaNetop denne sofa er blandt danskernes foretrukne altanmøbler: Langkawi loungesofa er ideel for dig, der elsker stilfulde altanmøbler med stor komfort, og ønsker at gøre altanen til et dejligt sted fyldt med afslapning og god atmosfære. Med dette altanmøbel får du flotte, dunkle og neutrale farver, som passer godt ind i en moderne dansk indretningsstil. Denne loungesofa er udarbejdet i eukalyptus, og der medfølger en hynde i grå olefin.

Samtidig har du gode muligheder for selv at vælge din indretning med dette møbel. Det er nemlig designet med et ryglæn, som du kan placere hvor du vil. Flyt ryglænet rundt, eller brug det som armlæn, og få lige præcis den sidde- eller liggeplads, som du ønsker på din altan.

Gå til butik

Marguerit altansæt – Et klassiker i nye klæder

Oprindeligt blev Marguerit kaffebordet tegnet af den kendte møbeldesigner Ankjær Andreasen. Især i 50’erne og 60’erne oplevede altansættet fra Marguerit stor fremgang og var at finde i mange danske haver og kolonihaver.

For 10 år siden blev klassikeren så igen vakt til live, nu i lidt nye klæder. Altansættet er udarbejdet i absolut højeste kvalitet med bæredygtig indonesisk teak og pulverlakeret aluminium som de bærende elementer.

Dette ekslusive sæt passer perfekt ind på altanen og gør morgenkaffen en smule bedre.

Dette sæt fåes ligeledes i en børneudgave. Se det her.

Gå til butik

Opbevaringsbænk til altanen – Praktisk og smuk

 

altanbænkDenne smukke opbevaringsbænk i højglans lakeret mahogni, ville ikke bare pynte på enhver altan, den er også vildt praktisk.

Som navnet antyder, er dette et opbevaringsmøbel, hvor du kan opbevare hynder, tæpper eller andet. Der er implementeret sorte fugelister på teak-låget som gør, at den er vandtæt. Derudover giver jalousi-siderne god udluftning til de opbevarede ting.

Bænken er lavet af mahogni- og teaktræ og er behandlet med naturlig olie, som gør, at den kan modstå den kolde danske vinter.

Gå til butik

Altanbord med indbygget varme – Multifunktionel skønhed

altanbord med varmeDette innovative og smukke møbel er en perfekt symfoni af lige dele funktionalitet og design.

Altanbordet er udstyret med en infrarød varmer, som er placeret i bordbenet. Varmeren er drevet af el, hvilket er en mere energivenlig kilde end f.eks. gas.

Bordet er 71 cm højt og er udstyret med højdejusterbare ben, så bordet altid står jævnt, uanset underlaget. Bordpladen findes i både sortlakeret og almindelig teaktræ.

Gå til butik

Sammenklappelige og smarte møbler til små udepladser

sammenklappeligt bordEr du vild med små og praktiske altanmøbler, så kan du finde mange flere af slagsen. Har du for eksempel overvejet et sammenklappeligt altanbord, eller måske sammenklappelige stole til altanen?

Du kan også få smarte hylder i teak- eller akacietræ, som giver dig mulighed for at indrette din altan i flere niveauer. Det er særligt praktisk til små altaner, men er også en genial løsning for at indføre mere grønt på din altan i flere højder, som skaber en dynamisk atmosfære, og øger illusionen om en rigtig have.

Disse smarte og praktiske altanmøbler er alle udformet i smukt dansk design og naturmaterialer, som passer ind i en moderne eller nordisk indretning. Aldrig har det været nemmere at indrette de små udepladser med praktisk og elegante altanmøbler. Anskaf disse smarte møbler til indretningen af din altan, og gør din nye yndlingsplads i hjemmet mere personligt og langt sjovere.

Gå til butik

Find din stil og indret din altan på en elegant måde

Der findes mange spændende stilarter at indrette med på danske altaner. Mange danskere finder den nordiske eller skandinaviske indretningsstil utroligt attraktiv; her er der fokus på enkle og neutralt udseende altanmøbler af høj kvalitet (gerne af naturmaterialer såsom sten, glas og træ).

Du kan nemt opretholde denne stil ved at finde andre nips og indretningselementer, som også er af naturmaterialer. For eksempel kan du pynte med en lanterne af glas, potter af cement eller et lille bord af bambus. Det er en god idé at udvælge forskellige elementer, så man får en flot dynamik mellem farver, nuancer og materialer, fremfor blot at vælge alle altanmøbler i bambus eller alt i cement, som hurtigt kan blive monotont og ensformigt.

Gå til butik

Små møbler til skønne altaner

altan cafesætAltanen er ofte langt mindre, end vi ville ønske den var. Netop derfor er det attraktivt at indrette med små altanmøbler. På den måde får du bedre plads til at skabe netop det udeliv, du gerne vil have. For eksempel er der ingen grund til at give op blot fordi du ikke har plads til et traditionelt havebord med bænke og stole. Overvej i stedet et smart lille cafésæt og få hurtigt flere siddepladser selv på en lille altan. Det skaber grobund for mange hyggelige stunder udendørs, hvor I både kan nyde morgenmad i weekenden, og aftensmad med udsigt til den lyse, danske aftenhimmel.

Pladsbesparende altanmøbler findes i mange afskygninger. For eksempel kan du få meget ekstra plads ved at hænge et praktisk lille bord på rækværket. Så har du sikret dig ekstra plads nedenunder, hvor du for eksempel kan have en opbevaringskasse eller skubbe stolene indunder, når de ikke bruges.

Gå til butik

Bambus altanbænk – stilfuld, simpel og eksotisk indretning

Bambus altansofaEn anden måde at forene ønsket om naturmaterialer med en let og eksotisk indretning, er med denne flotte altanbænk i Bambus. Det lyse bambus danner et godt fundament for at kombinere netop denne sofa med andre personlige indretningselementer. Hynden er UV beskyttet og fremstillet i vævet polyester for en behagelig overflade, god holdbarhed, og lang levetid.

For ekstra lang levetid, bør du behandle denne (og andre altanmøbler i bambus) med Bamboo Shield, så de holder sig flotte og ser nye ud i mange år fremover. Bamboo Shield olien kan købes her

Denne sofa vil passe godt ind blandt grønne planter, og andre fine detaljer, og kan desuden smykkes med flotte puder for et endnu mere personligt udtryk. Invester i denne sofa og bring et lille stykke eksotisk æstetik ind på din altan, og nyd forår, sommer og efterår med dejlig komfort fra din nye yndlingsplads.

Populære altan- og havemøbler netop nu

Altanen er et herligt sted, og de fleste altanejere nyder at indrette med smukke altanmøbler for at opnå en personlig og unik indretningsstil. Blandt de mest populære altanmøbler netop nu er både flotte loungesofaer og liggestole til de større altaner, men også smarte og innovative cafésæt til de små eller spanske altaner.

Danskerne kan lide moderne og stilfulde møbler med enkelte dyb i farvepaletten, og derfor er både mørke og lyse altanmøbler i naturfarver og -materialer ganske populære. Både de tungere altanmøbler af sten og træ, men også lettere altanmøbler af rattan (for eksempel liggestole) for at bryde med tyngden og skabe mere dynamik.

Blandt de mest populære altanmøbler netop nu er også små og store parasoller, som gør det muligt at nyde altanen selv i skarp sol, og samtidig skaber en stemning af fred og ro samt haveidyl direkte på altanen.

Video: Inspiration til indretning af den lille altan

Enkle tips til at gøre din altan ekstra hyggelig hele året rundt

En altan bør nemlig ikke kun benyttes om sommeren, men kan være et sted, du har glæde af hele året. For at gøre altanen til hjemmets bedste sted, er der flere ting du kan gøre for at den bliver ekstra hyggelig og helt din egen.

Planter og grønt: Der er intet som planter og blomster til at skabe nyt liv på din altan. Det ser flot ud og giver en behagelig stemning. Med visse blomster kan du desuden tilføje afslappende aromaer og duft af sommerhave til din altan (for eksempel med roser, lavendel, nelliker eller gardenia).

Belysning: I forbindelse med indretning af altan, er der mange som overser vigtigheden af god belysning for at skabe den rette stemning. Du kan for eksempel overveje at installere belysning i flere niveauer for et spændende og dybt udtryk på din altan. Brug for eksempel lanterner eller lyskæder i gennemsigtige flasker og krukker. Det kan være sjovt at være kreativ med dette projekt, for at skabe din helt personlige lyssætning.

Musik: Ligesom med belysningen kan du vælge at skabe en skøn atmosfære med musik på din altan. For eksempel kan du lave en plads på din altan til at have en trådløs højttaler stående. Så kan du nyde blide toner eller lækre rytmer, mens du nyder livets bedste stunder fra din altan.

Altanmøbler: Den måske allervigtigste brik i din indretning er: Møbler til altan. Med altanmøbler har du mulighed for at gøre den udendørs plads helt unik og både spændende, komfortabel og perfekt til netop dine behov. Der er uendelige muligheder for at indrette din altan med skønne altanmøbler, som passer til både din stil, dit temperament, og gør altanen anvendelig alle årets fire årstider.

Vælg de rette altanmøbler til din type altan

For at finde de rette altanmøbler til din altan, er det vigtigt at overveje hvilken type altan du har. På denne måde bliver det nemmere at udvælge netop dem, der passer ind i din indretning og de størrelsesmæssige begrænsninger.

Indretning til en spansk altan

En spansk altan er et lille udhæng fra et hus eller en lejlighed, som blot giver en lille udendørs plads, hvor vejr og solskin kan nydes. På denne type altan er det derfor en god idé at være ekstra kreativ, for at kunne udnytte den sparsomme plads bedst muligt.

På en lille altan kan der nemlig sagtens stadig være plads til komfort og hygge. Men derfor er det vigtigt også at tænke nøje over de perfekte altanmøbler, man vælger at indrette med.

Sådan indretter du en hyggelig spansk altan:

Små altanmøbler: På de fleste spanske altaner er der plads til ganske få altanmøbler, og netop derfor er et cafesæt en god idé at overveje. Et cafe sæt består typisk at et lille bord og små (sommetider sammenklappelige) stole. Det er på den måde en smart indretningsidé til at spare plads og få mest muligt ud af din spanske altan. Du kan også overveje et altanbord til ophæng, som kan foldes sammen, når det ikke bruges. Mange i Københavnsområdet har små altaner, hvorfor du vil kunne finde et stort udvalg af altanmøbler i København og omegn (kig for eksempel også efter altanmøbler på Frederiksberg, hvor mange beboere har spanske altaner).

Genbrug møbler: En anden måde at udnytte pladsen, er ved at genbruge møbler, som du altså både kan bruge på din altan og uden for din altan. Et eksempel på dette er en festival stol, som både kan have plads på din spanske altan, og som fast følgesvend på sommerens herlige festivaler.

Brug flere niveauer: En anden måde at udnytte pladsen bedst muligt, er ved at indrette med altanmøbler i flere niveauer. For eksempel kan du overveje en hængesofa, som giver dig mulighed for at opbevare småting nedenunder (blandt andet hynder, eller et lille bord, som kan trækkes ud). Du bør også indtænke planter og belysninger langs væggen i forskellige højder, for at få mest muligt ud af hele din spanske altan.

Indretning til en dansk altan

Mange som ejer en altan, stiller nok sig selv spørgsmål før eller siden: Hvordan skal min altan se ud? I Danmark ønsker flere altanejere sig en rigtig dansk altan, altså hvor stilen er typisk skandinavisk eller nordisk i sit udtryk. Stilen er særligt attraktiv, fordi den er neutral, stilfuld og tidløs, og på den måde passer godt ind i et moderne hjem.

Naturmaterialer: Naturmaterialer giver en utroligt behagelig og afslappende atmosfære, hvor man føler sig forbundet til naturen. Materialerne er rene i deres form, og neutrale i deres udseende. Blandt de mest populære naturmaterialer er træ, stål, beton, glas og sten, som alle er elementer, du kan eksperimentere med at introducere på din altan. Men der er også andre muligheder for mere bløde nuancer af naturmaterialer: For eksempel kan du overveje at investere i hynder til altanmøbler i hør eller anvende dyreskind eller læder til visse elementer.

Råt men hyggeligt: For at indrette en rigtig nordisk altan, er det vigtigt at balancere flere forskellige elementer, som umiddelbart kan virke modsigende. For at få den helt rette rå men hyggelige stemning, er det en god idé at bryde de tunge naturmaterialer med noget mere blødt og hyggeligt. For eksempel kan du skabe lidt mere luftig indretning ved at have altanmøbler (blandt andet liggestole) af polyrattan eller lyst træ.

Minimalistisk med sjæl: For at bevare det nordiske udtryk, er det vigtigt at begrænse mængden af altanmøbler og nips, men i stedet udvælge enkelte møbler, som du regner med at få stor glæde af. Når du har den enkle indretning på plads, bør du udvælge et par simple personlige indretningselementer, som puster sjæl i indretning, og gør det til din egen. Det kan for eksempel være bøger, planter, eller unikke vaser med lys i.

Indretning af en nordisk altan kan hurtigt blive en lidt dyrere fornøjelse, da mange altanmøbler og indretningsartikler af naturmaterialer er ganske kostelige. Derfor kan det være en god idé at holde øje med altanmøbler tilbud, hvor der altså kan være mange penge at spare i forhold til den vejledende salgspris.

Indretning til en stål altan

Hvis du er den heldige ejer af en altan af stål, bør du indrette herefter. Heldigvis findes der et stort udvalg af altanmøbler til stål altaner, som giver dig netop de rette forudsætninger for at indrette stilrent og samtidig personligt.

Sådan indretter du en smuk stålaltan:

Moderne indretning: For at holde det enkle look på en stålaltan, er det en god idé at vælge en moderne indretning. Det kan du for eksempel gøre med smarte altanmøbler, som måske har flere funktioner. For eksempel en hyndeboks, som også kan anvendes som bord.

Enkle træk: For en flot og moderne indretning til en stålaltan, kan du holde trækkene simple ved at anvende simple farver til de primære altanmøbler (for eksempel nuancer af grå, brun og beige), og måske enkelte elementer i stærkere farver – måske puder i neon, eller farverige blomster og krukker.

Tryl din altan om til en have

At have sin egen have er et stort ønske for mange danskere. Ved den rette indretning kan du (næsten) trylle din altan om til en have, og på den måde få mange af de samme glæder, som haveejere har hvert år.

Altankasser: Udover at indrette med krukker, potter og vaser med planter og blomster, bør du også kraftigt overveje en altankasse. Med en altankasse er du sikret rigtig gode forudsætninger for at forvandle din altan til en have, da den kan være med til at skabe grøn vækst i højden, og gør at du kan skabe illusionen om større buske og blomster, end du egentlig har plads til på din altan.

Have møbler: For at få den helt rigtige altan indretning, så den minder om en have, skal du nøje udvælge dine altan møbler, så de minder mere om havemøbler. Overvej derfor en solvogn eller lungestol, samt eventuelt en lille parasol, hvis du har plads.

Kunstgræs eller underlag: Hvis du vil gå all-in på havefølelsen, så kan du overveje at anlægge kunstgræs på din altan – enten på den hele eller dele af den. Du kan også lægge et gulv af træ, som giver et behageligt underlag, der minder om en terrasse.

Køkkenhave: Flere altanmøbler giver dig mulighed for din egen køkkenhave. Enten i en boks eller altankasse, kan du anlægge en lille køkkenhave, hvor du blandt andet kan gro din egen persille, basilikum eller timian. Mere haveidyllisk bliver det næsten ikke!