Villa Altan

Villa altan – Få 3 tilbud

Skal I have lavet en altan på jeres villa? Få tre tilbud på opgaven her.

Få 3 uforpligtende tilbud

Beskriv opgaven

Klik på knappen “Få 3 uforpligtende tilbud”. Derefter skal du beskrive din opgave og trykke på indsend.

Du modtager 3 tilbud

Du modtager nu 3 tilbud på din beskrevne opgave. 

Du vælger firma

Du vælger nu det bedste tilbud, hvis du er tilfreds med nogen af dem.

Mere om altaner til villaer

Rigtig mange villaejere drømmer om at få en altan. Det kan der være flere årsager til, da det eksempelvis kan være med et ønske om at have direkte udgang til en altan fra soveværelset. Det kan også være, at man ønsker at montere en altan, for at få en bedre udsigt.

Uanset hvad der ligger til grund for, at man gerne vil have en altan, er det naturligvis ikke noget, man blot skal kaste sig ud i. Der er nemlig mange ting, du skal være opmærksom på og overveje, inden du går i gang med næste skridt i processen.

Få tre tilbud på montering af altan på din villa

Hvis du har i sinde at få monteret en altan på din villa, er der mange ting, du skal overveje. Det er dog også vigtigt, at du har nogle tilbud at forholde dig til. Det kan være, at prisen er højere, end forventet, hvilket naturligvis kan udskyde drømme en smule.

Dog er det også vigtigt at have flere tilbud at vælge mellem, så du er sikker på at få udført arbejdet til en ordentlig pris. Når du skal indhente dine tilbud, er der flere måder at gøre det på. Den letteste og mest effektive løsning er dog at benytte 3byggetilbud til at indhente dine tilbud.

Her udfylder du nemlig blot en formular, hvori du beskriver din opgave. Dernæst angiver du dine kontaktinformationer og sender din opgave i udbud. Inden for kort tid vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

En anden fordel ved at bruge 3byggetilbud er, at det giver dig bedre forudsætninger for at få en god pris på din opgave. Udbyderne, der byder ind på din opgave, byder nemlig ind med deres skarpest mulige pris, hvilket giver dig bedre forudsætninger for at få en god pris.

Hvad bør jeg være opmærksom på, før jeg bygger en ny altan til mit hus?

Det er vigtigt, at du er opmærksom, at der er en række ting, du skal have i fokus, inden du lægger store planer om at få monteret en altan på dit hus. Disse ting skal du nemlig undersøge først, da de kan være afgørende for, hvorvidt det overhovedet kan lade sig gøre.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at få undersøgt, om konstruktionen i dit hus er stærk nok til, at den kan bære den ekstra vægt, som en altan vil udsætte det for. Dertil skal du også være opmærksom på, at der er flere forskellige måder, hvorpå man kan fastsætte en altan på dit hus.

En mulighed er fx at lade boligens ydervæg optage lasterne fra altanen. Det kan dog også være etagedækket, der kommer til at stå for dette. Uanset hvad, er det en god idé at få en ingeniør til at regne på, hvorvidt det kan lade sig gøre – og hvilken løsning, der er den bedste.

Ydermere skal du også undersøge, om der er lokalplaner for dit område, der skriver noget om altan. Dertil kan der også være servitutter på grunden, der medfører, at det ikke er tilladt for dig at få opsat en altan på dit hus.

Hvilke love og regler er gældende?

Inden man går i gang med sin altan, skal man sørge for at søge en byggetilladelse. Hertil er der også en række bestemmelser i bygningsreglementet om altaner, man skal tage højde for og leve op til.

Indbliksgener er en af de ting, du skal være opmærksom på. Hverken nye vinduer, altaner eller lignende må give væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse på grunden eller på nabogrundene.

Dertil er der også krav til udformningen af værn og gelænder i bygningsreglementet. Bl.a. står der angivet i kapitel 3.2.3, at alle værn og håndlister, herunder også rækværk og gelænder, på altanen skal have en højde på mindst en meter.

Desuden skal værn eller rækværk være udformet på en sådan vis, at børn ikke kan komme i klemme. Det vil sige, at der ikke bør være åbninger på over 89 mm. Beslutter man fx at bruge balustre, bør der ikke være en større afstand end maksimalt 89 mm mellem hver af disse stålstænger.

Har du i sinde at bruge glas som værn, er det vigtigt, at du vælger personsikkerhedsglas. Der er flere altanfirmaer, der har både ingeniør og arkitekt tilknyttet, hvorfor de ikke blot kan montere altanen, men faktisk kan stå for hele processen – inklusive at søge om en byggetilladelse hos kommunen.

Få 3 uforpligtende tilbud

Hvad bør du have med i overvejelserne, når du køber altan til villa?

Som angivet herover, er der en række regulativer, der er vigtige at have med i baghovedet, hvis du har i sinde at få lavet en altan på dit hus. Derudover er der dog også andre forhold, man skal have gjort sig nogle tanker om.

Blandt andet er det en god idé at have gjort sig tanker om forhold såsom solindfald, vind, vejr og ikke mindst arkitektur. Vil du være sikker på, at du får mest mulig glæde af din altan, er der derfor en række overvejelser, du bør gøre dig i forhold til dens funktion. Det omfatter blandt andet:

  • Sol
  • Vind
  • Støj
  • Størrelse
  • Altandør
  • Gulv
  • Udseende
  • Gener

Vælg et specialiseret altanfirma

Det er ikke alle firmaer, der arbejder med montering af altaner, der har specialiseret sig i dette. Derfor er det en god idé at vælge et firma, der har specialiseret sig i netop dette. Derved er du nemlig garanteret, at din opgave overlades til nogen med rette erfaring og ekspertise.

Heldigvis findes der rigtig mange specialiserede altanfirmaer i Danmark, hvorfor du ikke skal være bekymret for, hvorvidt du finder nogen, der kan hjælpe dig. Det er dog et aspekt, der er vigtigt at have fokus på, da du ikke bør overlade dette arbejde til hvem som helst.

Ligeledes skal du sikre, at du får en altan, der harmonerer med alle dine krav og præferencer. Du rådes til ikke at gå på kompromis, da det blot vil medføre, at du ikke får helt så stor glæde af din altan – og det vil være en skam, taget i betragtning af, at det sjældent er billigt at få monteret en altan.